DOJ Filing Sheds Light på $ 1.000.000.000 Bitcoin-transaktion kopplad till Silk Road

US Justice Department belyser en enorm Bitcoin (BTC) -transaktion som flyttade nästan 1 miljard dollar i BTC från en plånbok kopplad till den kriminella marknadsplatsen Silk Road, som stängdes 2013.

En dag efter det att BTC flyttades tillkännagav US Justice Department (DOJ) att de beslagte BTC: s värde av 1 miljard dollar i dess största kryptovalutabeslag hittills

DOJ hävdar nu att den stora summan av BTC stal från Silk Road 2013 och påstår sig ha identifierat individen som är inblandad i stölden som byrån kallar ‚Individual X‘ i sin information.

”Enligt en undersökning utförd av Criminal Investigation Division of the Internal Revenue Service och US Attorney’s Office for the Northern District of California var Individual X den person som flyttade kryptovalutan från Silk Road.

Enligt utredningen kunde Individual X hacka sig in på Silk Road och få obehörig och olaglig tillgång till Silk Road och därigenom stjäla den olagliga kryptovalutan från Silk Road och flytta den till plånböcker som Individual X kontrollerade. ”

Enligt DOJ blev Silk Road-skaparen och den dömda brottslingen Ross Ulbricht medveten om stölden 2013 och hotade Individual X för återlämnande av den stulna BTC

Individual X returnerade inte pengarna till Ulbricht, men tappade på tisdagen innehållet i plånboken till DOJ.

IRS säger att det har kunnat spåra enheten i fråga genom att använda ett tredjepartsanalysföretag för att tolka transaktioner med Silk Road.