Ny Whale Alert-rapport uppskattar Satoshi Nakamoto Mined 10,9 miljarder dollar värd BTC till dagens Bitcoin-pris

Populära resurser Whale Alert, som är mest känd för att publicera Twitter-varningar om stora cryptocurrency-utbyten, har släppt en rapport som dykar in i ämnet Satoshi NakamotosBitcoin BTC, -0,05% brytning.

Satoshi Nakamoto är den pseudonym som används av personen eller gruppen människor som uppfann Bitcoin, publicerade whitepaper i oktober 2008 och släppte den första Bitcoin-klienten i januari 2009

Whale Alert uppskattar att Satoshi brytde 1 124 150 Bitcoin Era, vilket motsvarar cirka 10,9 miljarder dollar till dagens priser på cirka 9 300 $ per BTC. Enligt Whale Report brytde Satoshi 22 503 av de första 54 316 Bitcoin-blocken.

Whale Alerts undersökning av Satoshis BTC-brytning hänvisar till „Patoshi“ -mönstret , som upptäcktes 2013 av IOV Labs innovationschef Sergio Damian Lerner. Till denna dag förblir »Patoshi« -mönstret den mest citerade metoden för att uppskatta vilka Bitcoin-block som bryts ut av Satoshi Nakamoto.

Whale Alert spekulerar i att Satoshi brytde Bitcoin eftersom han ville se till att det nya Bitcoin-nätverket skulle vara säkert. Patoshi-gruvarbetaren stoppades i maj 2010, men det är omöjligt att säga om Satoshi fortsatte att gruva BTC efter den punkten eller om han slutade helt efter att ha stängt patoshi-gruvarbetaren.

»Tidpunkten för avstängningen, gruvbeteendet, den systematiska minskningen av gruvhastigheten och bristen på utgifter tyder starkt på att Satoshi bara var intresserad av att växa och skydda det unga nätverket. Den bitcoin som bryts ut av Patoshi var möjligen bara en biprodukt av dessa ansträngningar och det är osannolikt att resten någonsin kommer att användas, även om frågan kvarstår varför Satoshi inte bara brände dem i det här fallet. „

Rapporten säger vidare att uppfinnaren av Bitcoin använde flera datorer, minst 48 separata maskiner, för att bryta BTC

Naturligtvis var Satoshi gruvdrift under de tidigaste dagarna av Bitcoin, när du lägger till nästa block till Bitcoin blockchain gav en belöning på 50 BTC. Efter tre Bitcoin-halvningar är denna belöning för närvarande 6,25 BTC och kommer att sjunka till 3,125 BTC år 2024.